Wedstrijden

De Light Two Wheel Drive klasse bestaat momenteel uit een vijftal voertuigen, het is de instapklasse van de NTTO en sinds een jaar of zes geleden zijn we gestart met deze klasse.

 

 

 

Er is nog zeker ruimte voor uitbreiding, en nieuwe teams zijn ook hartelijk welkom!
Heb je Interesse, of wil je meer informatie?                                    Kijk eens in het reglement of neem contact met ons op!                Je kan ook kijken op de website van de LTWD: www.lighttwowheeldrive.nl


De Light Two Wheel Drive deelnemers zijn  door reglementen gebonden aan motorlimieten, waardoor het maximaal te bereiken motorvermogen zo rond de 800 PK komt te liggen. Dit maakt het aanzienlijk goedkoop om de aandrijfcomponenten te ontwerpen.     Het voertuig moet het uiterlijk hebben van een ooit in serie geproduceerde auto en moet aan de originele afmetingen voldoen. Het voertuig mag een maximaal gewicht van 1650 KG wegen. Wat gewicht betreft hoeft er daarom ook niet echt op de kleintjes gelet te worden. Te gebruiken brandstoffen zijn: methanol, benzine en diesel. Op deze manier is het mogelijk om met een investering van rond de 10.000 euro een instap te maken in de professionele wereld van tractorpulling! Daarbij zijn de onderhoudskosten van een bestaande machine vrij laag, waardoor ook tijdens het seizoen de kosten in de hand te houden zijn. 

 Onze conculega's:

        Pullingteam          Poison Ducky 

Team Mien Masjien

Tractorpulling-team Plan-B

Tractorpullingteam Dutch Viper 

Pullingteam Bimmendûr